Nawigacja
Strona główna
  Aktualności
  Archiwum newsów

Nasza szkoła
  Statut i regulaminy
  Dyrekcja i nauczyciele
  Edukacja wczesnoszkolna
  Rozkład zajęć
  Kalendarz szkolny
  Organizacje szkolne
  Osiągnięcia
  Konkursy
  Absolwenci
  Historia szkoły
  Projekty

Na stronie
  Strona główna
  Comenius
  Cyfrowa szkoła
  "Do góry nogami"
  Piszą o nas
  Artykuły
  Galeria

Komunikacja
  Kontakt
  Szukaj

Użytkowników Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 15
Nieaktywowany Użytkownik: 63956
Najnowszy Użytkownik: aska02051984
Najaktywniejsi
Na miejscu 1 jest:
enuse
Brak Avatara height=

Punktacja:
Ogólne: 0
Bonusy: 0
Kary: 0

2) aska02051984 (0 pkt.)
3) Rajmek (0 pkt.)
4) Absolwent (0 pkt.)
5) polo (0 pkt.)
6) Wiktoria Grabarek (0 pkt.)

Reklama
Kiełki w Dworze Karwacjanów

W dniach 22, 23 i 24 listopada uczniowie klas Ib, IIIa, IIIb, IIIc IVa i IVc wraz z wychowawcami uczestniczyli w warsztatach pt. „Wykiełkujmy sobie zdrowie”, które odbyły się w Dworze Karwacjanów. Warsztaty w ciekawy sposób prowadziła Urszula Hübner Tematem spotkania była hodowla kiełków z różnych odmian zbóż, a także maku, cieciorki, dyni, słonecznika, orzechów.
Prowadząca częstowała przybyłych kiełkami, a dzieci odgadywały z jakiej rośliny zostały wyhodowane. Uczniowie określali też walory smakowe wyhodowanych zalążków roślin. Dowiadywali się również o aspektach zdrowotnych takiej hodowli.


Prelegentka szczegółowo informowała o sposobach uzyskiwania kiełków oraz warunkach ich przechowywania, jak również wykorzystywania w kuchni do przyrządzania różnych potraw.
Warsztaty cieszyły się dużym zainteresowaniem, a zakończyły licznymi pytaniami ze strony dzieci.



tekst: Małgorzata Kamińska-Bąk
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie



Rejestracja
Zapomniane hasło?
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

Brak postów.